torsdag 21 mars 2024

Musikminne från Limandi

Foto: Press

Limandi släppte i januari sitt debutalbum FUCK. IT. vilket är ett album jag har lyssnat många timmar på. Särskilt på promenader hem från jobbet, genom skogen, under en allt mörkare färgad himmel. Det är ett personligt album där låtarna växlar mellan olika genrer, där texterna är komplexa stycken om just komplexa känslor. Vi får följa med på hennes personliga resa, hennes känslomässiga och själsliga utveckling och det är djupt berörande, både i exempelvis titellåten och storfavoriten Family där hennes röst tänder på fyrverkerier. Idag gästar Limandi bloggen för ett musikminne!

Det finns en del fantastiska konserter som jag sett genom åren men jag tror den jag minns som påverkat mig mest är när jag vid 9-10 års ålder såg Carolas julshow. Vi satt ganska långt fram och kunde se henne väldigt tydligt. Jag var helt trollbunden och tagen av hennes röst och framförande. Jag hade aldrig hört någon sjunga på ett sånt sätt förut. Speciellt inte live. Så felfritt och perfekt, och samtidigt sårbart, berörande och skört. 

Jag minns att jag aldrig ville att det skulle ta slut. Jag ville bara sitta där och lyssna på hennes vackra, fantastiska stämma i en evighet. Det var så tydligt att hon hade fått en gåva som hon delade med världen - vilken jag tacksamt tog emot och fortfarande är tacksam över att jag fick uppleva.

/ Limandi 

Lyssna på FUCK. IT. här nedan!