tisdag 30 januari 2024

Allergic Horse Girl - Allergin får mig att gråta

Foto: Press

Det handlar om så mycket mer än bara musiken. Allergic Horse Girl sjunger om att hennes hälsa inte är så stöttålig och att hennes ork är urvriden. Ebba Andersson, som är personen bakom Allergic Horse Girl, skriver öppet och naket om sitt liv. EP:n och de fyra låtarna som den innehåller utstrålar mod och öppenhet. Känslor och mående dissekeras och berättas ur olika perspektiv, genom stämningar, melodier, texter, uttryck och även visuellt. Se till exempel videon till Ok not ok. Linn Lindströms dans där är fantastisk. 

Ebba Anderssons musik är för alla sinnen och jag tycker om de poetiskt öppna landskapen Ebba bygger upp och låter oss ta del av. Rusningstrafiken, vars text jag delade av mig innan, skär som en kniv genom själen. Mjukt och smärtsamt på samma gång i en fantastisk text om att vara sjuk i utmattning. blå haven kramas om lugnt och varsamt av en trumpet som lyser upp kvällen, vaggar en till ro. I texten går hjärtat en kamp mot rädslan. Kanske är kärleken snabbare, bättre rustad trots allt. Den bygger på mod. Cat song är den låten som sticker ut mest, en låt som bygger upp en erotisk stämning med hjälp av en fantastisk kör. 

Allergin får mig att gråta är en EP som visar på experimentell lusta i musiken och som utforskar många uttryck och känslor. Många av dem grundade i en utmattning och samtidigt Cat song som exploderar i andra färger. 

Det är en fantastisk skara låtar och jag har nog inte blivit så berörd sen jag hörde SOLEs debutalbum. Här finns lite liknande känsla och arrangemang, samma innerlighet och det handlar om så mycket mer än bara musiken. 

Lyssna här nedan!