fredag 1 december 2023

Musikminne från Jonna Randen

Foto: Privat 

Jonna Randen släppte singeln Personligt brev den 17 november. Jag älskar singeln för dess uppriktighet och den bultande själen i texten. Det är musik som tar sig hudnära. Jag har lyssnat en del på Jonna och på hennes EP Missbruk & Misär som över sex låtar lyckades vara både personlig, spännande och intressant rakt igenom. Lyssna på bland annat fantastiska Hvita sand. Idag gästar Jonna bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

Ett speciellt musikminne jag har är från när jag blev introducerad till massa musik under tiden jag jobbade i musikaffär. Jag brukade sitta och hålla på med någon gammal gura som behövde lagas och min chef gjorde detsamma fast bakom bardisken. Vi brukade prata om allt mellan himmel och jord medans klassisk rock spelades i bakgrunden. Rummet var fullt av gamla prylar, röda soffor av satin, loppisfynd, skrivmaskiner, trasiga gitarrer som hängde och en dörr fylld av autografer från alla som spelat i rummet intill. 

Jag kunde vara mig själv, inga frågor var dumma och alla funderingar var välkomna. En känsla av att höra till och vad jag vill ha för typ av känsla i mitt hjärta när jag kommer hem till mitt hus många år framåt. Steely Dan satte sina spår, Paul Simon fick ord sagda och Fleetwood Mac var alltid nära. Ett ställe jag kan sakna många stunder. Men om allt går som planerat så finns det ju där i hjärtat när jag väl skaffar mig det där huset.

/ Jonna Randen 

Lyssna på Personligt brev här nedan!