lördag 21 oktober 2023

The Jilted - Côte d’Azur


The Jilted är på god väg mot sitt debutalbum. Första singeln Guilty pleasures följdes upp av Close encounters och Oblivion. Nu är Côte d’Azur här! Det är en låt som släpps nu när det är knappa fem plusgrader ute men låten i sig är snarare 30+ och strålande sol. Det är en låt som handlar om något som säkert många känner just nu, när himlen tappar ut mer och mer regn och gatorna täcks av olika nyanser av grått. Det är en längtan efter både kroppslig och själslig värme. Låten har ett skönt lugn över sig, som om varje ton bär på en dröm. Tron på kärlek existerar inte riktigt men plötsligt kommer någon in och sätter den där tron på plats igen. 

Låten har ett skönt sound och det är skönt att påminnas om något som motar bort kylan. Magnus Haderborg sköter som vanligt sången med den äran och han och Linus Giertta tycks ha ett väldigt spännande debutalbum på gång. 

På ett sätt kan jag tycka att det är tråkigt att musik inte släpps på samma sätt längre, nu är det mera fokus på singlar än album, vilket gör att när väl albumet kommer är stora delar av det redan bekant mark. Det här gäller förstås alla artister mer eller mindre, men innan fanns det mer en längtan efter ett album. Det handlar väl till stor del om att vänja sig bara och när allt finns digitalt så blir det förstås annorlunda. 

I alla fall, det The Jilted har gett oss hittills ger mig visioner om att debutalbumet blir ett drömskt landskap där relationer hanteras på ett öppet vis och vemod och hopp möter varandra gång på gång. Jag tror att det kommer bli ett väldigt fint album.

Lyssna här nedan!