söndag 22 oktober 2023

Flora Summers - Little while longer

Foto: Martin Landl

Flora Summers är aktuell med singeln Little while longer. Hon har tidigare i år släppt singlarna Sweet summer feels och Obsessions, varav den senare var debutsingeln. Den släpptes i maj när längtan efter den stundande sommaren fanns i allas kroppar. Jag kände igen mig mycket i låten. Jag kan vara på precis samma sätt när jag hittar en ny låt, en ny person, en ny plats. Man dras helt med i känslan av det nya och till slut frågar man sig vem man själv är i det nya. Vem är jag utan platsen, utan den där personen? När platsen flyr från en, när personen går - vad finns kvar av en? Jag påmindes både om Lana Del Rey, främst i lyriken och Lykke Li, främst i soundet och det var en fantastisk debutsingel. 

Ida Johansson, som är namnet bakom Flora Summers, spelar även i duon Isle Of You. Där är soundet mer elektroniskt och dansant. Flora Summer sound bär mer på gammeldags fotografier, minnen från en barndom där vinylspelaren stod på. Det finns en romantisk ådra genom musiken och det finns en oerhörd charm i det. Glädjen och sårbarheten vandrar hand i hand. Ida sjunger också väldigt fint.Sweet summer feels kändes som en låt som motade bort ens bekymmer. Den kändes som sommaren när man var yngre och både dagarna och nätterna var utan slut. En önskan om att vara någons dröm, att vara lika ändlös som sommaren känns. Precis som debutsingeln hade låten en fantastisk känsla och ett sound som verkligen fastnar, som känns nytt och fräscht samtidigt som det blickar bakåt. 

Little while longer är nog den mest poppiga och direkta låten hittills. Precis som de andra singlarna så är den hämtad från den kommande EP:n som släpps i början på nästa år. Låten försöker ge hjärta till en relation där pulsen helt stannat av. Kanske kan man hålla den i liv ett litet tag till. 

Jag tycker upprepningen av titeln verkligen ger låten än mer charm och liv och den sortens fina upprepningar gör att budskapet hamras in än mer tydligt, än mer starkt. Samtidigt finns det en somrig känsla i alla singlarna hittills, det är som att solen skiner i alla melodierna och det är väldigt fint. Att tempot sänks i slutet bidrar till ytterligare dynamik och Ida sjunger både drömskt, mjukt och starkt på samma gång. Här finns så mycket att tycka om, att både dansa och gå sena kvällspromenader till. Kylan avskräcker, men soundet värmer och håller om. Gör en varmt på ett behagligt sätt.

Lyssna här nedan!