fredag 18 augusti 2023

Vit Päls - Woke kommentar

Foto: Petter Löfstedt

Vit Päls senaste singel heter Woke kommentar. Bandet har som bekant återuppstått som ett soloprojekt från Carl Johan Lundgren och grundar sig nu mycket i samarbeten med olika artister och även konstnärer, kolla in den fina omslagen! På senaste singeln gästar Duschpalatset och Wild Ocean. Just Duschpalatset påminner lite om tidiga Vit Päls, tycker jag, både i soundet och i bandets ofta finurliga texter. Wild Ocean släppte senast singeln Lulu som hjälpte mig ut ur vintermörkret. En fantastisk låt från Klas Sjöberg som själv var med i Vit Päls tidigare. 

Vit Päls var med mig mycket förr om åren och jag återkommer ofta till låtar som balladen Wu Tang Clan och Varje stavelse där minsta lilla detalj är perfektion i dess rätta bemärkelse. Jag har gillat alla de nya singlarna, från de vackra stråkarna i Om inte annat skulle jag få bada och Humlorna i gräset till den livade stämningen i Missade tolvslaget i år och den finstämda På nätterna drömmer jag. Jag får samma känsla idag när Vit Päls släpper nytt som när det hände 2011. Det är en speciell stämning som byggs upp och de ofta målande texterna står ut på ett bra sätt i popsverige. 

Woke kommentar är den sista singeln som släpps innan albumet Back in päls kommer den 1 september. Musikaliskt är Woke kommentar en fantastisk poppärla, körerna är underbara och det är verkligen en av sommarens absolut bästa låtar. Textmässigt handlar låten om vänner som går åt olika håll och allt förändras. Innan följde de med varandra in på toaletten och fyllde i varandras meningar men plötsligt gick man åt olika håll, på flera sätt kanske. 

En fantastisk låt är det hur som helst och det är definitivt något stort som kommer byggas upp på det nya albumet. 

Lyssna här nedan!