fredag 18 augusti 2023

Musikminne från Fairground Factory


Duon Fairground Factory består av 
Stefano Marchesini och Magnus Fagerström. Deras musik grundar sig på ett fint 80-talssound. Det är ofta storslaget och inte sällan filmiskt. På senare tid har produktionen blivit mer åt det symfoniska hållet och jag gillar den utvecklingen. Duon är fantastiska på storslagna ballader. Nyligen har de även släppt en trilogi av låtar som uppmärksammar psykisk ohälsa på olika sätt, ett fint och viktigt initiativ. Den senaste singeln heter Still alive. Idag gästar Fairground Factory bloggens serie Musikminne om ett tillfälle som besjungs i duons låt Endlessly som förra året släpptes i en symfonisk version!

Efter en audition till en rockkör gick jag ut och spottade och svor! Jag kunde inte förstå varför jag skulle få vänta fjorton dagar på besked om hur det hade gått. Självsäker på min sång som jag är så kände jag att det hade gått bra. Jaja, ibland kan även den bästa drabbas av hybris.
 
Utanför stod min kompis sambo som är alt i kören och pratade med ”någon”. Då jag gick fram och hälsade och mötte ”någons” blick och hörde hennes röst då hon sa hej så var jag ögonblickligen förlorad. Jag har aldrig trott på kärlek vid första ögonkastet men jag ändrade min uppfattning i denna sak på en nanosekund. Jag blev helt trollbunden och bara babblade på, hon skrattade och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Det var en ängel som skrattade och log åt mig. 

Vad jag inte visste då var att Anneli som ”någon” hette kände likadant. Jag blev antagen i kören och fick möjlighet att träffa henne varje tisdag och vi kunde stå i timmar efteråt och prata. Det var början på den djupaste kärlek och finaste vänskap man kan få uppleva och jag tror att det bara händer en gång i livet.

/ Fairground Factory 

Lyssna på Endlessly (Symphonic version) och Still alive här nedan!