fredag 18 augusti 2023

Filip Finado - Never leave the lights

Foto: Simon Tonev, Maija Hardorp

Jag såg på Nyckeln till frihet häromdagen. En på många sätt klassisk film. Ett fint citat därifrån är ”All I want is to be back where things make sense. Where I won’t have to be afraid all the time.” Det är sådär med rädslor och oro, tankar är ofta ett sätt att besegra dem men blir också ett verktyg för att skapa dem. Man vill bara få lugn och ro. Kanske är det bästa att faktiskt välkomna rädslorna. Kanske är det det bästa sättet att bli av med dem. Det handlar Filip Finados nya singel Never leave the lights om. Texten beskriver någon som är redo att möta allting, som inte är rädd för något längre. Låten är en gungande countrypopdänga som under knappt tre minuter verkligen fångar mig. 

Filip har imponerat tidigare. Redan på första släppet, singeln Your songs som släpptes 2020, visade han tecken på något fantastiskt. Låten var finstämd och rösten stod i fokus. Det var en låt jag ofta spelade det året, som hjälpte en ur jobbiga tankar som just det året var lite extra bra på att producera fram. Efterföljande Every season och inte minst Two by two befäste den där bilden av Filip ruvandes på något mycket stort. Two by two var en av 2021 års allra bästa låtar, en låt helt klädd i själ och känsla. 

Lite så känner jag med Never leave the lights också. Det är den klart svängigaste låten hittills, den mest extroverta. Vilket passar det orädda temat. Det är den första av totalt fyra singlar som Filip ska släppa i år och det är en mycket fin början. Videon till låten är minst lika fin och gestaltar verkligen känslan av att vara orädd, vad man än möter i princip. 

Lyssna här nedan och kolla in videon!