tisdag 27 juni 2023

The Vapour Veils - Sundays and The Sea

Foto: Sara Almgren

The Vapour Veils släppte dubbelsingeln Sundays and The Sea på Midsommarafton. Båda låtarna bärs av berättande texter och Magnus Haderborgs fantastiska röst. Bandet, som gästade bloggen i februari i år, är fantastiska både på att skapa intressanta historier av texterna och fånga varje känsla orden bär i melodierna. Det är ofta jag tar fram bandets musik om kvällarna och njuter av harmonierna, stämningen som bandets låtar ger. Bandets senaste EP The Dying Dandy som släpptes i mars var en riktig fullträff. 

Låtarna Sundays och The Sea har både sina likheter och saker som skiljer dem åt. Texterna är som sagt båda berättande men i inledande Sundays springer melodin ett somrigt lopp medan The Sea är mer eftertänksam. I Sundays får vi handklapp och i The Sea ett inledande piano från Linus Giertta (från Magnus andra band The Jilted). Båda texterna nosar på det faktum att man har ett liv som man inte är helt nöjd med och att de roller och klasser vi blir tilldelade kan vara svåra att bryta sig loss ifrån. Man hade kanske tänkt att man skulle varit någon annanstans vid det här laget, men livet går bara runt runt. Själv gillar jag nog eftertänksamma The Sea mest men jag uppskattar även rivigheten som faktiskt blir än rivigare i slutet av Sundays.  

Det är i helheten som The Vapour Veils största styrka ligger, hur texterna verkligen bränner till och melodierna samtidigt fångar känslorna perfekt eller bidrar till att nyansera dem, ge dem olika perspektiv. Det är mycket fint.

Lyssna här nedan!