fredag 9 juni 2023

The Jilted - Close encounters


Magnus Haderborg och Linus Giertta i The Jilted släpper idag sin andra singel i ordningen. Jag skrev om den lågmält elektroniska debutsingeln Guilty pleasures i maj och nya singeln heter Close encounters. Om debuten i högre grad var en eftertänksam person på efterfest så är det här en person som befinner sig på dansgolvet, vännerna har gått hem men dansen fortsätter och önskan om att slippa dansa själv växer i kroppen. "Dance with me and I’ll give you myself for free" sjunger Magnus med sin fantastiska stämma. Det finns som alltid mörker i texten, ”Who we were and what we did will never had made a change” sjunger Magnus vidare men överlag blir min kropp och hela min själ lycklig av detta och man vill bara vara en del av just den klubben, just det dansgolvet. Man vill bara höja volymen, höja stämningen och skina genom natten. 

Överlag gillar jag faktiskt Close encounters mer än debutsingeln, som även den var lovande. Stundtals så påminns jag om Wan Light och stundtals om Pet Shop Boys. Det låter samtidigt både nytt och fräscht och detta är något jag gärna dansar till. Hela sommaren till att börja med.

Lyssna här nedan!