tisdag 14 februari 2023

Bunny Slope - Floating on clouds


Bunny Slope gjorde sin debutspelning i augusti förra året och har spelat både på Nomad och Kafé 44 i Stockholm. Bandet präglas av en underbar DIY-känsla och vill göra allt från scenkläder till produktion själva. När jag precis hade flyttat till Göteborg så lyssnade jag i princip bara på dels The Smiths och dels en massa obskyra tweepop-band. Jag älskade allt från Trembling Blue Stars till When I was 12. 

Jag påminns om den där tiden när jag hör Bunny Slope och det är verkligen inte bara nostalgin som får hjärtat att hoppa till, utan jag kommer på mig med att sjunga refrängen. På väg till jobbet, på väg hem.

Första singeln heter Floating on clouds och är en blandning av rivigt och mjukt med en fantastisk Call and response-sång i verserna. Bandet själva väljer att definiera sig som tweerock på grund av det mer riviga soundet, som en kontrast till det lite gulliga och naiva i texten. Jag gillar kontrasten i det och det är väl något som är tydligt i vad hela bandet handlar om; kontraster mellan olika ytterligheter som skapar fantastisk popmusik. 

Till singeln släpps även en musikvideo som även den rymmer stora kontraster, mellan det gulliga, lugna till något psykedeliskt, odefinierbart. I vilket fall som helst är det här en fantastisk debutsingel som är som en hyllning till att vara ung, naiv och kär. 

Lyssna här nedan och kolla in den fina videon!