onsdag 11 januari 2023

I'm Kingfisher - Saved by a friendly reminder


I’m Kingfisher och Bebe Risenfors fortsätter att vara en vacker historia, en vacker plats där varm kreativitet möts. Thomas röst som bär på vemod, tvivel och skönhet och Bebes musikaliska ådra som förgyllt plattor från både Peter LeMarc till Tom Waits. Det är ofta jag lyssnat på både The pain of happiness och förra singeln Peer pressure och verkligen njutit av varje sekund. Den nya lite mer jazziga kostymen klär I’m Kingfisher väldigt bra. Nya singeln Saved by a friendly reminder förstärker den känslan. 

Thomas meddelar att singeln är hans egen favorit från det kommande albumet Glue som släpps i mars. Själv håller jag Peer pressure en aningen högre men den låten var å andra sidan en av de absolut bästa som över huvud taget kom 2022. Jag kände att i både The pain of happiness och Peer pressure så styrdes låtarna mycket av Bebes blås, men här är det tvärtom Thomas röst som styr och blir till ett eget instrument som står över allt annat i låten och Thomas gör en av sina absolut starkaste sånginsatser hittills. En otrolig känsla. 

I’m Kingfishers musik har en tendens att växa än mer med tiden samtidigt som han har växt otroligt mycket i sitt uttryck de senaste åren. The past has begun tröstade mig mycket 2020 och även om jag inte föll för allt där, så var helheten fantastisk. När vi nu fått höra två byggstenar från det kommande albumet (The pain of happiness kommer inte vara med på albumet) så känner jag att vi står inför något än större, något som bär på både tröst och en hand som säger kom, nu går vi vidare till något annat, till något ljusare. Det är en tröst som har växt.

Lyssna här nedan!