lördag 31 december 2022

Ida Schönbeck - Ibland är allting så enkelt


Ida Schönbeck från Göteborg fångade mig för drygt ett år sen när hon släppte albumet Azalea. Mitt under sommaren släpptes ett album som var både avslappnat och känslosamt. Där Idas röst lät både säker och nyfiken och musiken byggde upp ett vackert rum, färgat av jazzig pop. Det var ett fantastiskt album och ett av de starkaste som släpptes 2021. Blå har varit min speciella nattlåt ett bra tag, en låt som lugnar och omfamnar. Idas senaste singel Ibland är allting så enkelt är hennes tredje singel 2022, där Allting har ett slut är den som burit ungefär samma kostym som Azalea i stort. Filmnegativ visade på en mer poppig riktning och den inriktningen fortsätter på Ibland är allting så enkelt, Idas mest dansanta singel hittills.

Även om jag fångades mycket av det nedtonade på Azalea så är det dansanta minst lika bra. Texten osar fest och dans och att få känna tro på framtiden igen, något som många kan behöva höra, nu när vi lever i ett kallt och oroligt samhälle på många plan. Texten tar oss från kalla sängar till fulla dansgolv och dans på bordet, till snygga rim som ”tunga moln och spårvagnskaos, dj:n spelar bara house”. Jag gillar hur man känner gemenskapen i texten, man känner hur orden för människor lite, lite närmare varandra. Det är vackert.

Ida är fantastisk även när hon höjer farten och fler borde ha Blå som nattmusik och dansa in det nya året till Ibland är allting så enkelt.

Lyssna här nedan!