måndag 31 oktober 2022

Olov Antonsson - Man kan inte gömma sin kärlek (för alltid)


Olov Antonsson släppte första albumet
Nere och ute i AC län 2016, ett album med många referenser till Västerbotten. 2019 kom Vagabondhjärta som sökte sig bort från Västerbotten och rörde sig mer kring en människas inre landskap och ett sökande efter en plats där man kan känna sig hemma. Albumet beskrev den sökande själen på ett fint sätt. Den där jobbiga rastlösheten. Det är inte lätt att hitta just ens egna fyra väggar, ens egna plats. I februari nästa år kommer Olovs tredje album, Hänger kvar i en dröm. Från det albumet är första singeln Man kan inte gömma sin kärlek (för alltid) hämtad. 

På många sätt är Olovs musik en vandring genom pophistorien, främst är det genom 60-talet, men det är som en egen värld som Olov bygger upp, där han återigen sjunger om Johanna och refererar till The Four Tops. Det är vackra stråkar och man känner sig hemma i den värld som Olov bygger upp. Låttiteln är en blinkning till Orange Juice fantastiska album You can't hide your love forever

Olovs musik innehåller som sagt var mycket referenser men det är bara ytterligare vägar till hjärtat i musiken, något som får en att känna sig ännu mer hemma. Låten är luftig, stråkarna ljuvliga och man hoppas att vandringen aldrig tar slut. Att det finns ytterligare historier bakom varje hörn. 60-talet, du sjungs så vackert till liv igen. Tack Olov.

Lyssna här nedan!