onsdag 7 september 2022

Theodor Backman - Överexponerad himmel


Theodor Backman har idag släppt sin andra singel, Överexponerad himmel. Den första singeln, Du & jag vs världen kom i våras. Den låten gav en härlig tillsammans-känsla och var den första delen av hans kommande EP som släpps i höst. Överexponerad himmel har ett något luftigare sound med en smak av brittiskt 80-tal. Jag påminns också om mina forna favoriter Days och det är verkligen inget dåligt betyg.

Jag älskar den drömska melodin och hur texten värnar samhörighet med de man tycker om och att inget annat spelar någon roll, så även här förstärks den där tillsammans-känslan som Theodor är fantastisk på att förmedla. Om jag ska jämföra med debutsingeln så är soundet här som sagt mer luftigt men även mer drömskt och jag föredrar faktiskt Överexponerad himmel. Det är en låt som fastnar direkt. 

Lyssna på singeln här nedan!