fredag 9 september 2022

Aevy Lore - Stay wild


Olivia Ahltorp släpper musik under namnet Aevy Lore. Hon släppte debutsingeln Am I going blind? i början på sommaren. Något som Olivia nämnt i intervjuer och som även märks på hennes fina omslag är närheten till naturen. Naturen blir till ett extra instrument i hennes musik, små olika ljud och detaljer kommer från skogen och bidrar till både något mystiskt, något skört och samtidigt något storslaget.

Hennes senaste singel heter Stay wild och det första jag slås är Olivias vackra röst som känns långt bort men nära på samma gång. Låten börjar stillsamt för att bli allt mer storslagen och överraskar rejält efter drygt halva låten, där tempot ökar och bidrar till en vacker intensitet. 

Texten är som ett brev till Olivia själv när hon var barn, samtidigt som det är en hyllning till de barn som tvingas lämna barndomen alldeles för tidigt, med alldeles för mycket ansvar på sina axlar. 

Det är en låt och text som berör mig djupt och det är bara att blunda och njuta när Olivia sjunger ”The world cannot reach us now, We're alone you and I. You sing louder, louder when I hold you in a safe space tonight.” Jag påminns om när Åsa Schagerström (f.d. Grennvall) höll om sina tidigare jag i den fantastiska boken Deras ryggar luktade så gott. Det är musik som känns som en varm innerlig kram.

Lyssna här nedan!