fredag 26 augusti 2022

Musikminne från John Riggebo


John Riggebos elektroniska pop är fantastisk. De senaste dagarna har jag lyssnat nonstop på En missnöjd man är tillbaka och idag släpps den officiellt! Låten skulle ha släppts i våras men John drabbades dessvärre av hjärtproblem, så allting fick sättas på paus. Mitt i allt sorgligt så fann han ändå en acceptans, en tacksamhet. Idag gästar John bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

2016 bodde jag i Berlin och boendesituationen var rätt improviserad. Hyra och räkningar gick genom en svensk granne, som plötsligt skulle iväg till Senegal för att skriva ett reportage om en hiphopartist. Jag frågade om det var till någon tidning, och han svarade stolt ”nej, helt independent”. 

Givetvis kom till sist dagen då en timid man i illgrön jacka knackade på dörren och förklarade att elräkningarna inte var betalda. Han stängde av strömmen och jag räddade vad jag kunde ur kylen. Grannen gick inte att få tag på. 

Min flickvän var på Åland för att få bukt med en efterhängsen lunginflammation, och för mig blev det ett par veckor med olika airbnb- och hostel-lösningar. På dagarna promenerade jag och lyssnade på Hamilton Leithauser & Rostams A 1000 Times. Det desperata röstläget var det tryggaste jag kunde hitta där och då.

/ John Riggebo 

Lyssna på En missnöjd man är tillbaka här nedan!