fredag 13 maj 2022

Musikminne från Comfort Addict


Stockholmska bandet Comfort Addict består av Fredrik Nordlindh, Richard Borg och Per Andrén. De är aktuella med den purfärska singeln Kiss & Cuddle. Låten är en fräsch smak av försommar och kärlek och minst lika stark som tidigare släppet I know you know I know you know. Idag gästar de bloggen för att berätta om ett musikminne!

Vi hade länge pratat om att göra som ABBA, att åka till en stuga i skärgården för att andas in frisk luft och skriva låtar. Vi hittade dock ingenting i skärgården, eller så hade vi inte råd, i stället hittade vi en stuga någonstans utanför Motala. Per är född i Motala, så han tyckte denna stuga kallade till oss på något sätt. Det skulle finnas ett piano, så vi tog med ett par akustiska gitarrer och åkte i väg över en helg. 

Björn och Benny har sagt att en tillräckligt bra låtidé inte behöver spelas in för att kommas ihåg, men vi vågade inte hoppas på för mycket eller lita på vårt minne, så vi tog med en gammal kassettbandspelare. Fredrik hade med sig ett basriff han filat på ett tag, med inspiration från Timbaland-produktioner som SexyBack (Justin Timberlake) och Maneater (Nelly Furtado), och utifrån detta riff växte under helgen Kiss & Cuddle fram. Kassetten med den första demon finns någonstans i Pers arkiv, precis som mycket annat. Han planerar att under pseudonym sälja bootlegs när det stora genombrottet kommer! 

På väg hem passerade vi Folkets Park i Motala som var förfallen och inte alls så magisk som Per mindes den från barndomen. Sedan besökte vi Pers farmor som bjöd på bullar. Detta var kanske vår mest produktiva helg någonsin, men ologiskt nog har vi aldrig åkt tillbaka. Helgen gav oss också To Be Loved, den låt som avslutar vårt debutalbum (release i september), men mer om den låten en annan gång.

/ Comfort Addict 

Lyssna på singeln här nedan!