fredag 6 maj 2022

Musikminne från CHIVVY


Fina CHIVVY firar att det var ett år sedan debutalbumet släpptes genom att idag släppa en ep med remixer på låtar från albumet. De som gjort remixer är Göteborgselektronikerna, We Hate Simon, Emelie Odelberg, Annelie och Ellen Piel. Dagen till ära gästar de också bloggen för att berätta om ett musikminne! 

Ett musikminne som vi fortfarande ofta tar upp med varandra är från Malmöfestivalen 2014. Det var när vi fortfarande hette The Tape och vi hade precis spelat festivalens troligtvis minsta scen. Ett av våra favoritband Warpaint spelade också på Malmöfestivalen det året och det var första gången vi såg dem live. De var helt fantastiska live och hade långa jam på scen och låtar som vävdes ihop i varandra. 

Efter konserten träffade vi medlemmarna i Warpaint backstage och det kändes så stort. När vi kom hem till Göteborg så var vi så sjukt inspirerade så vi åkte direkt till replokalen och bara började jamma. Vi spelade nog oavbrutet i 1 timme och det är nog fortfarande vårt bästa jam någonsin. Vi hade spelat in hela jammet på telefonen och denna inspelning blev sedan inspirationer till flera av våra kommande låtar. Någon gång hoppas vi kunna inspirera någon lika mycket som vi blev inspirerade och taggade på att skapa musik då!

/ CHIVVY

Lyssna på EP:n här nedan!