onsdag 2 mars 2022

Musikminne från Felicia Stadling


Felicia Stadling från Vara släppte nyligen debutsingeln Vi Forever? som är en dansant låt som rymmer alla slags känslor. Ett sätt att bli av med smärtan är att dansa bort den. Till vardags så jobbar Felicia som journalist på Nya Lidköpings-Tidningen. Plötsligt en dag så började hon dock skapa musik och under loppet av några månader skrev hon över 100 låtar, där Vi Forever? är den första vi får ta del av. Det är bara att lyssna och ryckas med. Idag gästar Felicia bloggen för att berätta om ett musikminne!

Jag är fem år gammal. Musiken har redan kommit att bli en stor del av mitt liv. Timme in och timme ut, står jag framför spegeln i mitt flickrum, håller konsert för mig och gosedjuren. Jag har precis fått en ny singel i present som jag spelar på repeat. Det är Robyns Do you really want me. Jag blir fullständigt knockad, tagen! Trots mina fem unga år, har jag redan känslor av alla dess slag i min lilla kropp. Robyns röst, närvaro och drömska melodier får mig att leva i en helt annan värld. En värld av eufori och lätta moln. Verkligheten var inte lika ljus alltid, och då var musiken och Robyn just i det ögonblicket min räddning. 

Jag såg upp till henne och allt hon var. Jag och mamma gick till frisören. "Jag vill ha samma frisyr som Robyn", sa jag. Sagt och gjort, efter besöket var det långa, blonda håret avklippt och mitt ansikte ramades i en kort page med rakad nacke. Jag bad min mamma köpa en silvrig pufferjacka som jag sett att Robyn hade. Efter det var jag fulländad. Någonstans där tog drömmen om att bli artist vid, allt började med Robyn.

/ Felicia Stadling 

Lyssna på Vi Forever? här nedan!