torsdag 2 december 2021

Ess Bogale - My love


Ess Bogale släppte sitt debutalbum för två år sedan. Jag minns att jag föll för närheten i albumet. Hennes röst millimeter ifrån, kändes det som, som mäktigt avhandlade känslor på ett sätt utan filter. Särskilt Ashes var en pärla, även om hela albumet bör lyssnas på från början till sista tonen. 

I Bogales musik får rösten och texterna störst utrymme och jag är så glad för det; att man inte låter något av det drunkna. Istället kommer den nära nakna känslan. Så är det på den nya singeln, My love, också. Rösten får ta plats i en vädjande text men är det bara vilja och tro från ena hållet fungerar det inte. 

Om jag jämför nya singeln med låtarna på debutalbumet är detta en utveckling som går mot en större ljudbild, mer saftig produktion. Detta märktes än mer på förra singeln, We know. My love är lugn, samtidigt som det vilar något storslaget bakom, som aldrig riktigt helt släpps loss. Känslor släpps dock loss och jag blir väldigt berörd. Storheten i rösten och den öppna texten gör detta till en fantastisk låt.

Lyssna på låten här nedan!