torsdag 3 september 2020

Musikminne från Siri Elton


Norska Siri Elton släppte precis singeln Lips Locked som fastnade helt för mig. Låten kommer passa perfekt på klubbarna när allt så småningom öppnar igen. Idag gästar Siri bloggen och berättar om ett musikminne! 

Min största musikupplevelse är den första julkonserten jag deltog i som sexåring. Det var då jag blev kär i musik. 

Jag minns ännu den där känslan som jag fick när jag gick upp på scenen för att sjunga för första gången och allt som hände efter det. Alla repetitioner under veckorna före december, bandet och artisterna som blev som en familj för mig, pepparkakor och varm choklad vid genrepet. 

Det var december 2005, jag var sex år och skulle spela på en julkonsert för första gången. Redan i början av oktober började vi öva. Jag var nervös, upphetsad och glad när jag skulle genomföra den första repetitionen. Jag blev väl emottagen och jag fick snabbt nya vänner. Nerverna försvann snabbt och för varje dag gick det bättre och bättre. Hela gänget blev en stor familj. 

Den stora konsertdagen kom och vi gjorde oss redo för konserten. Jag var nervös, men mestadels taggad och redo för att visa upp vad vi hade förberett. När det äntligen var min tur var det som om jag var skapt för att stå där, på scenen. 

Det var så konstigt - för även om jag var väldigt nervös före konserten - försvann alla nerver när jag ställde mig på scenen. Det var som om jag var i min egen lilla bubbla där bara jag fanns. En berusning av lycka som jag aldrig hade känt förut. Det var dagen då jag blev kär i musik.

/ Siri Elton 

Lyssna på Lips Locked här nedan!