måndag 10 augusti 2020

Sara Yasmine på Fyrens ölkafé, 6/3 - 2020


Jag intervjuade Sara Yasmine för fyra år sedan. Innan dess hade jag inte hört talas om henne. Det var något i svaren som Sara gav som fastnade i mig, vid sidan av musiken. Någonting med hennes värderingar och syn på livet i sig. Den synen på livet visar sig också i hennes musik. 

Hennes senaste skiva Osårbar, som släpptes nyligen, är en fantastisk skara låtar som särskilt i titelspåret och i den akustiska versionen av Okända land fått mig att bli helt ordlös. Det enda som kommit ur mig är en massa känslor. Okända land, den akustiska versionen, är faktiskt en av de bästa låtarna jag hört på väldigt väldigt länge. Låtar som exploderar på det sättet kommer lämna vågor flera år efteråt. 

På Fyrens ölkafé är det releasefest för Saras skiva och det är en ganska stor skara människor som kommit till Stigbergstorget. I början av konserten så strular ljudet en hel del, tyvärr - vilket gör att sången inte helt når fram. Särskilt i de mer fartfyllda låtarna blev det svårt. Ljudet blev aldrig helt på topp men efter ett tag så blev det i alla fall bättre och Saras röst nådde ända fram, ända in. 


Den akustiska versionen av Okända land fick spelas två gånger. Det brast både för Sara och för mig personligen. Just första gången låten spelades blev en av de närmaste musikupplevelserna för mig på länge. Den känslan alltså. 

Överlag var det en fin spelning. Hade ljudet varit bättre hade Sara naturligtvis kommit än mer till sin rätt, men hon gjorde det bästa av förutsättningarna och jag önskar att alla de som var där återkommer till hennes musik gång på gång och verkligen ger den tid. Det är Sara värd.

Lyssna på Osårbar här nedan!