fredag 10 april 2020

I Wish I Was A Fish - Till havs

Omslag: Ida Engblom


Havet. Vara nära vatten. Det är där jag kan känna att jag kan slappna av för en stund nuförtiden. I dessa märkliga tider som utspelar sig just nu, runtom hela världen. En artist som jag förknippar med havet, vars musik andas det stillsamma och vackra med havet är I Wish I Was A Fish, som Frida Teresia Svenssons soloprojekt heter. Jag har tidigare skrivit om hennes musik och har uppskattat det drömska och lekfulla som präglar musiken. Musik som man kan drömma sig bort till. 

Idag släpps nya singeln Till havs där Frida till viss del sjunger på svenska, om att sjunka ner till havets botten. Med låten släpps även en fin video som nästan får en att känna att man är där, i vattnet. För mig går det att tolka låten på olika sätt, för även om det är vemodigt, så känns det som att vemodet bär ett lugn med sig. En trygghet. Det känns som att de engelska orden och de svenska inger två separata känslor och att de nånstans möts på mitten. Hur det än är menat så berör det mycket och jag tycker att Till havs är Fridas bästa låt hittills och jag känner att jag gärna hör henne sjunga på svenska snart igen. Tills dess så lägger jag gärna örat mot den allt varmare havsytan och hör Frida sjunga Till havs.

Lyssna på låten här nedan och titta på den fina videon!