söndag 14 december 2014

"Vi står för förändring och förnyelse med kunskap som grund"

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Sverige går mot ett extra val. Den 22 mars är det dags och det är viktigt att tänka på att varje dag innan valet och varje dag efter valet också är valdagar. Vi fattar beslut varje dag genom hela livet som påverkar de runt om oss och de längre ifrån. Feministiskt Initiativ kan få en nyckelroll i valet. Om de kommer in kommer de bli en nyckel till ett mer jämställt Sverige. Jag frågade Gudrun Schyman om vad hon tror om F!:s chanser. 

Vad tror du om era chanser i extra valet? 
- Vi/F! Får en extra chans i och med extra valet. Vi har ett bättre utgångsläge den här gången. Vi är mer än 22 000 medlemmar, vi får valsedlar ut till alla vallokaler, vi har redan representanter i 13 kommuner, som redan gjort skillnad. Vi har en nyckelroll i det oerhört låsta parlamentariska läget. 

Vad tror du själv är bästa sättet att motverka att Sverigedemokraterna får ännu fler röster?
- När vi kommer in får Sverigedemokraterna inte längre något utrymme för utpressning och kan inte säga sig vara det enda oppositionspartiet. Vi står för förändring och förnyelse med kunskap som grund. Fler och fler ser att blockpolitiken blockerar politisk utveckling. Vi kan vitalisera, både till form och innehåll.

En kan följa Gudrun Schyman på hennes hemsida