måndag 30 september 2013

Bokmässan 2013


I lördags så läste jag ur min senaste bok Det finns ingen tanke på dig som inte går rätt genom solen på Bokmässan. Tack till alla er som kom och lyssnade, tack också till alla er som köpte boken under mässan och till de som hade mig i sitt huvud under tiden som jag läste. Jag har en ganska stor scenskräck, men jag lyckades i alla fall läsa tre dikter ur boken. Efter att jag hade läst så träffade jag Jonas Gardell och gav honom ett exemplar av den. Det kändes fint. Annars så såg jag Kawa Zolfagary prata om vita kränkta män och jag sprang även på honom i Bang och Galagos gemensamma monter. Där var det även jättefint att se både Karolina Bång, Liv Strömqvist (lyssna på hennes fantastiska sommarprat om mens här) och Gudrun Schyman. 

Det var väldigt mycket folk på mässan, vilket i längden blev väldigt jobbigt för både huvudet och för resten av kroppen. Jag är inte född till att ha en trafikerad gata i huvudet. Det har varit ett par ganska intensiva dagar, men jag är glad för att jag tog steget upp på scenen. Jag stod upp men hjärtat låg i fosterställning och läste dikter. Precis som det ska vara. Tack till er som finns. Det är med era händer jag skriver. Min bok får inte min ekonomi att gå ihop men kanske får den något hjärta där ute att gå ihop. Då är det värt det.

För de som vill ha den så finns det ett antal exemplar kvar av boken på bland annat Bokus och Adlibris.


11 kommentarer:

 1. Grym du var när du läste! Vågade inte gå fram, men ville skriva det i alla fall. Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket! Hade bara varit fint om du kommit fram! Tack tack!

   Radera
 2. Hur många böcker finns det kvar förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns lite mer än 20 exemplar kvar! Oskar

   Radera
 3. Så gärna jag velat vara på Bokmässan och höra dig läsa ur din bok. Men tyvärr fick jag inte ihop schemat. Boken ligger här på mitt bokbord som ett smycke i väntan på att få läsas. Jag ser fram mot den stunden en kulen höstdag. Som jag vet kommer att förgylla min dag. Tack för du finns med dina minnesvärda och viktiga ord. Det skrivna ordet när det är som bäst. /Kram Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du alltid sprider värme med dina kommentarer, Maggan. Det gör mig glad. Är glad att du hittade min blogg och valde att stanna kvar. Önskar dig en fin höstdag! Kram, Oskar

   Radera
 4. Oskar!
  Hur kändes det att läsa? Önskar att jag varit där. Hur visar sig din scenskräck? Jag tycker att det var modigt av dig att ställa dig och läsa trots scenskräcken. Låt den inte hindra dig från att sprida din värme, du är för bra för det:) Om du blir nervös får du se det som ett tecken på att du väldigt gärna vill att läsningen ska gå vägen. Det visar ju att du bryr dig och det ska du fortsätta göra:) Dina ord behövs!

  Kram//Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar, Elin. Är väl mest att jag blir skakig i rösten och händerna, tror jag. Svår att bli av med. Men gick okej att läsa i alla fall, tror jag. Tack för att du tycker det! Blir jätteglad! Kram, Oskar

   Radera
 5. Men åh himmel vad vackert! Om jag bara hade vetat! Var där som press och fotade under fredagseftermiddagen men hade ju för allt i världen velat höra dig läsa ur din egen bok och träffa dig, för en gångs skull utanför denna cypervärld!

  Men så är det, nästa år läser du ur nästa bok. Och jag hoppas för mitt liv att jag gör detsamma och läser ur min...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Amanda! Får hoppas det blir så nästa år. Vore himla fint! Vore jättefint att ses utanför cybervärlden också om du vill någon gång i höst!

   Radera
  2. Yes, thank you very much indeed! Deal.

   Radera