onsdag 14 mars 2012

Raka vägen till normer

Jag har alltid velat växa inombords och velat fylla ut min kropp på bästa sätt, med människor och kunskap. Andra försöker fylla ut kroppen med hat och nedvärderande åsikter. Detta drabbar båda könen på olika sätt, killar ofta för att de anses sakna något på kroppen, såsom ståtlig längd eller muskler och tjejer för att de anses ha för mycket av något på kroppen, såsom kroppsfett eller hår.

Många människor tjänar fortfarande sitt kön, hur mycket i kön har du efter skatt? De kvinnor med mer kroppsbehåring anses inte ens vara kvinnor längre. Den enda vägen till normer är den raka. Där rakar man sig. Är man mindre av sitt kön med mer hår? Under Melodifestivalens final fångades en kvinna på bild i publiken. Hon hade orakade armhålor och detta har skapat en väldig debatt de senaste dagarna. Kvinnan hängdes ut och fick utstå en mängd av otrevliga kommentarer. Enbart på grund av hennes orakade kroppshår.

Det finns de som vill ha hår och som vet att det egentligen är helt naturligt för alla människor att ha hår. Alla har inte lika mycket, men alla har något. Det finns också dem som inte vill ha hår utan rakar bort det, av olika anledningar. Så länge man gör det för att man själv vill och inte för att man känner sig påtvingad så är också det helt okej. En kropp ska aldrig kännas som ett tvång. Man ska få välja själv om man vill ha hår eller inte, utan att någon ska döma en för det. Det är det hela debatten handlar om, att man ska få se ut som man själv känner för.

Tyvärr verkar det som att det alltid kommer finnas de som bara känner till en värld, en sorts tjej. Den tjejen har inte hår under armarna och har hon det så är hon en äcklig feminist som röstar på Feministiskt initiativ! Men det är tid att vakna upp för alla dessa människor. Främst verkar det vara tonårskillar som skriver dessa nedvärderande kommentarer om tjejer som inte ser ut som den enda tjejen de verkar känna till. Det är enbart tragiskt att en bild på en tjej med orakad armhåla kan få så många att gå helt chiquita bananas. Naturligtvis vet jag dock att många av dessa killar mest skriver för att provocera eller för att följa andra tuffa killars exempel. Det är ju så mycket häftigare att hata i grupp. Varje utseende är fint på sitt sätt så länge den som bär det är nöjd med sig själv. Jag förstår inte varför så många ändå älskar att trycka ner andras utseende. Det är förkastligt.