söndag 31 oktober 2010

Hålla in magen

Kappahls magic jeans

Kappahl säljer jeans som håller in magen och lyfter upp rumpan. De kallar dessa för "magic". Naturligtvis är det sådan reklam som aldrig skulle rikta sig till män. Reklam som handlar om utseende riktar sig i de allra flesta fall till kvinnor, särskilt reklam som handlar om att man på något sätt ska dölja hur man ser ut. Med det menar jag inte att män också borde få sådan reklam riktade till sig. Jag tycker att det hela är ganska löjligt vem det än riktar sig till.

Vad som är attraktivt eller inte har egentligen inte särskilt mycket med någons kropp att göra även om båda sakerna heller inte är helt skilda ifrån varandra. Jag skulle aldrig vara tillsammans med någon som jag fann oattraktiv, däremot så finns det nog ytterst få fall där man finner någon man har känslor för oattraktiv. Delar av en människa kan vara oattraktiv, men det betyder inte att helheten är det.

Det är för mig mer attraktivt att känna att man inte behöver hålla in magen eller lyfta upp rumpan, att känna att man inte behöver betala för att se ut på ett sätt som man inte gör. Vad som är oattraktivt är att inte våga leva för att kroppen kanske kommer ta stryk av det, vad som är oattraktivt är att inte göra det man verkligen vill göra. Det är långt mer oattraktivt att inte kunna kommunicera i en relation än att ha bröst som hänger.

Det fina i relationer är när allting verkar hänga ihop, när det känns som att allting kan mötas och också kommer att göra det. Språket, kropparna, åsikterna, händerna, två liv. Jag tror att just kommunikation är det viktigaste i en relation, de största problemen uppstår oftast inte när någon säger fel eller säger för mycket utan när någon väljer att inte säga något alls.  Så börja med att säga för mycket, ring den du vill ringa oavsett om du bryter mot reglerna i det sociala spelet, mät inte din mage, utan istället hur lycklig du är, eller varför inte bara känna efter? Och strunta i att köpa jeans som håller in magen och lyfter upp rumpan, det är trots allt mycket attraktivare att vara öppen och acceptera sig själv.