lördag 29 juni 2024

Elin Jones - Resten av mina år


Jag har lyssnat mycket på Elin Jones på sistone. Livet är i ett slags gränsland mellan arbete och semester och många dagar flyter bara ihop. Elins låt Ta tillbaks allt har varit ett bra soundtrack för alla känslor jag haft de senaste dagarna. Det stillsamma och explosiva jämsides. Det är en låt som lämnar en både längre och starkare än vad man var innan. Det är en fantastisk låt som i över fem minuter möblerar om i ens inre. I samband med att Elin släppte singeln Universum igen så gästade hon bloggen för ett musikminne. 

Nu är Elin aktuell med balladen Resten av mina år. En låt som bland annat rymmer fina rim som ”mitt lilla rum på nio kvadrat, imma på fönstren och take away-mat” och låten vandrar genom minnen, genom en relation som tagit slut. Även om man vill fortsätta lägga pusslet tillsammans så får man kanske inse att det inte blir så. 

En acceptans byggs upp men också en fin tacksamhet likaså. Kärleken man fick fick en att växa väldigt bara under den tiden man var ihop och den lyckades bygga en stabil grund. Jag känner ingen bitterhet i texten utan bara tacksamhet och ödmjukheten för tiden som var. Det är väldigt fint. Precis som gitarrsolot, precis som Elins röst som innehåller fler känslor än någonsin. Lager på lager. 

Lyssna här nedan!