tisdag 2 juli 2024

Matilda Pajnert - Sommarbarn


Matilda Pajnert från Göteborg är aktuell med singeln Sommarbarn. Matilda debuterade i vintras med låten Månskensglas. En fin debut, tycker jag, som studsade mjukt runt i skallen efter några lyssningar. Den storslagna refrängen gav en fin kontrast till de lugnare verserna och Matilda sjöng med den äran. 

Andra singeln, Samma gata, kom när 2024 precis öppnat upp sin dörr. jag gillar generellt inte när engelska och svenska blandas i låtarna men just i Samma gata tycker jag att det fungerade bra. En dansant låt om att det är svårt att nöja sig, att man gärna söker efter nya toppar hela tiden. Att hitta hem bland alla drömmar kan vara nog så svårt - samtidigt som det finns delar av ens liv som man alltid bär med sig. De kan hjälpa en att hitta hem. 

Nya singeln Sommarbarn är hennes finaste musikaliska stund hittills. En lugn och stillsam promenad genom sommarminnen från Bohuslän. Man nästan hör måsarnas skrik och vågornas dito genom låten. Jag har alltid gillat nostalgiska promenader genom fina stunder man har upplevt. De promenaderna ger en tröst och vägledning genom mörka perioder. Låten, som inleds med barnskratt, känns verkligen som en vandring genom något riktigt ljuvt. Genom minnen som aldrig kommer falna. Som en kyss från livet, som Matilda uttrycker det. Hennes sång är också än starkare än tidigare. Verkligen som en tonsättning av solen. Utan moln.

Lyssna här nedan!