lördag 29 juni 2024

June Vide - Sally/Hungry eyes


June Vide är aktuella med en ny singel. En singel som gång på gång tar fina bilder. Man ser verkligen allt framför sig, ett samtal nere vid vattnet, en cigarett som lyser upp natthimlen. Sally/Hungry eyes är första smakprovet från det kommande albumet Gold & Blue som landar i slutet av augusti. Låten känns som en stillsam sommarnatt, en hymn om mörker och att vara nära någon som får en att verkligen känna att man är vid liv. Tänk er en promenad längs ett öppet fält en sommarnatt, eller en biltur längs havet. Låten är en slags tonsättning av den promenaden, av den bilturen. Frihet och vemod som korsar varandra. 

Jag har länge följt June Vide och skulle väl säga att Sally/Hungry eyes fortfarande är lika drömsk som det tidigare materialet men att inramningen är mer akustisk än innan. Det är en låt som sätter sig i hjärnan och som får en att tänka på hur flyktigt livet är samtidigt som man tänker på stunder där man känt sig mer levande än någonsin innan. Vissa stunder växer både kropp och själ bara av ens sällskap. 

Jag har ofta återvänt till albumet A sea is a place within (I lose my mind all the time). Det var ett album som steg av vid min hållplats vid exakt rätt tidpunkt. Jag var i en slags brytpunkt i livet och jag lyssnade på albumet varje kväll under en lång period och de elva låtarna blev som små facklor längs en mörk väg. Särskilt Picture me in your mind ger mig fortfarande rysningar av hur bra den faktiskt är. 

Sally/Hungry eyes får mig verkligen att se fram emot nästa album. June Vide tonsätter ens inre tankar och målar dem i både vemod och drömska färger. 

Lyssna här nedan!