fredag 1 mars 2024

Ida Schönbeck - Rundgång

Foto: Ebba Schönbeck

Ida Schönbeck har tidigare imponerat på mig. Både Ibland är allting så enkelt, där texten fick mig att känna gemenskapen och där musiken skapade rörelse både för hjärnan och för kroppen, och Camel blå, där låtens själ var lugn och känslosam men där texten skildrade en kraschad relation. En otrolig ballad på många sätt. Även Vemsomhelst var en finfin låt med avslappnat sound men en text som tänkte många varv.

Nya låten heter Rundgång och det är en låt som behandlar att växa upp och fastna i sökandet efter sig själv. Vem är jag? Vad ska jag göra? Var hör jag hemma? Som ung har man förstås en massa tid - men vad ska man göra av tiden egentligen? Ibland får man samla erfarenhet bara genom att överleva alla kriser, genom att sätta drömmarna på spisen och vänta medan de kokar upp. Ibland får man bara andas djupa andetag för att så småningom har flera svar på vad livet går ut på. 



Texten är klädd i romantiska rader om Göteborg, det är kajor, Yaki-da och att somna på vagnen hem och melodin bär ett lugn. Texten spränger ut ett hopp i oron. Allt kommer trots allt bli bra till slut. Livet kommer börja någon gång. Det är ytterligare en fantastisk låt från Ida. Hon är fantastisk på detaljer, på att ofta fånga det viktiga i livet och här sökandet efter just det där viktiga, det stora. Något som många kommer känna igen sig i.

Lyssna här nedan!