torsdag 4 januari 2024

Musikminne från Evvi Bell Rose - Den svårsmälta texten

Foto: Privat 

Första gången jag hörde Evvi Bell Rose så satt jag på spårvagnen hem från jobbet. Låten var I'm on fire, en tolkning av Bruce Springsteens klassiker. Låten är kort så jag lyssnade gång på gång för att känna att den minut för minut täckte mitt hjärta mer och mer. Senaste singeln, som släpptes i december, Lyin är minst lika vacker. Otroligt känslosamt samtidigt som musiken låter skönt avslappnad. Det är otroligt bra. Idag gästar Evvi Bell Rose bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

Music, music, music, can’t do it without choosing from the heart. Och jag säger då skam, skam skam! Du är så duktig på att ge folk skuld och skam. Två världar och två alternativ. Vilken låter bäst tro? Första? Thank you! As arrogant as that might sound at first så vill jag bara vara rak på sak och säga Ed Sheeran och Burna Boy’s låt For My Hand, that hit a part of my soul once. 

Jag minns hur jag satt på tuben mot Gullmars och lyssnade på en random playlist på Spotify och så swoop a magical moment was in store. Just what I needed honestly. Jag hörde bland annat dessa ord: ”you see through the storm and take me as I am”, och sekunden efter dessa ord, så började tårarna rinna. Jag sitter där mittemot en medvetet bemötande gammal dam och gråter. Yes, jag gråter på tuben. 

Vem hade trott det? Att de orden skulle skrivas ner? Vad kan jag ha hållit i så länge? Som, bara, löstes upp, på tuben?

/ Evvi Bell Rose 

Lyssna på Lyin här nedan!