onsdag 14 juni 2023

Tess Li - Rymden

Foto: Pontus Maina

Tess Li från Sundsvall är aktuell med singeln Rymden som släpptes i maj. Lina Norberg, som hon egentligen heter, blev faktiskt sommarens utvalda debutant på Fårö 2018 och fick samma år vara förband till Bo Kaspers Orkester. 2019 började hon släppa musik under namnet Tess Li och första singeln hette Never happy. En låt som blandade elektronik i musiken och soul i rösten. Under my skin som släpptes 2020 var en av de bästa låtarna som kom det året, något som lyfte ett år som var tungt för de allra flesta på många sätt. Hennes röst i den låten är magisk och den är fylld av karaktär och känsla. Arrangemanget är som hämtat från 60-talet och jag vet inte hur många kvällar och nattliga promenader genom Göteborg som den låten varit det sista som lämnade mitt huvud. Fantastisk. Efterföljande I’m falling blandade Tess röst med en bländande saxofon och ett än mer organiskt sound. Jag gillade även hennes tolkning av Pet Shop Boys Domino Dancing. Det var verkligen en varm soulig touch som förgyllde en redan fantastisk låt. Hon har utöver de redan nämnda släppt ytterligare tre singlar på engelska, varav senaste Ain’t gonna hurt myself släpptes i vintras. 

Hon släpper nu i slutet av juni EP:n Låtsasvärld där senaste singeln Rymden är hämtad ifrån. Rymden är Tess Lis första låt på svenska och det är en pianodriven ballad. Jag tycker om Tess Lis utveckling åt ett mer organiskt sound och hennes röst blir bara bättre och bättre. Texterna, vare sig de varit på engelska eller som här på svenska, är välarbetade och känslosamma. I Rymden vinglar hon genom staden och svävar så småningom runt bland stjärnorna där hon läker de sår som uppstått. Men flykten kan inte vara för alltid. Det är jobbigt att behöva landa och vakna upp i verkligheten igen. 

Överlag är det en väldigt stark låt och jag hoppas allt fler vänder öronen åt Tess Lis röst och hennes låtar. Ni kommer få med er många känslor och en röst som verkligen uttrycker just känslorna på ett makalöst vis.

Lyssna här nedan!