fredag 26 maj 2023

Nelly Malou & Valentina Orioli - I don't need you anyway


Jag intervjuade Borlänge-artisterna Valentina Orioli och Nelly Malou hösten 2021. Valentina var då aktuell med debut-EP:n Handle With Care och Nelly släppte sin debut-EP I Like You Better In White. Jag har lyssnat en hel del på både Handle With Care och I Like You Better In White sedan de släpptes och särskilt föll jag för Valentinas berörande sång i Complicated och den likväl fantastiska som smärtsamma skildringen av en destruktiv relation i Nellys Déjà vu.

De båda artisterna känner varandra väl efter att de för några år sedan jobbade på samma restaurang i Borlänge. Förra sommaren stod de på scen tillsammans för första gången, på festivalen Alive i Borlänge. Den eftermiddagen, i juli 2022, så framförde de låten I don’t need you anyway. Det var premiärspelningen för en låt som idag släpps som singel. 

Nelly och Valentina möts här i en låt som behandlar en relation som man en gång i tiden kände att man var menad för, men som visade sig vara destruktiv, och insikten kom till en att man mår bättre utan just den relationen och nära vänskap kan få en att gå än starkare ur det, än mer skyddad från att hamna där igen.

Båda artisterna har en grund i alternativ elektronisk pop, men Nelly har kanske dragit mer åt det elektroniska vemodiga hållet medan Valentina har en dragning åt mer soul/RNB. Låten är i alla fall en fint möte mellan artisterna och jag har själv under flera kvällar satt på låten på högsta volym och känt en slags sol stiga i mig. Den känslan. 

Låten bottnar i något hemskt, men lämnar efter en sig en väldigt fin och stark känsla, som liksom springer runt i den somriga refrängen. En väldigt stark singel som jag hoppas många kommer ta till sig i sommar och jag hoppas samarbetet utmynnar i fler låtar.

Lyssna här nedan!