torsdag 27 april 2023

Josefin Solberg - Hjärtan slår


Josefin Solberg gästade bloggens serie Musikminne i samband med att hon deltog i P4 Nästa Halland med låten Allting kommer förändras. Det var en stark poplåt, men Josefin fick dock se sig slagen av Leo Bergs bidrag Tusen mil mellan oss. 

Nu i maj släpper Josefin fem låtar, som tillsammans utgör EP:n Nr II. Singeln Hjärtan slår, som släpps idag, är hämtad ifrån EP:n. Vi möts här av ett mörkare, mer elektroniskt, sound. Det soundet, som även dominerar den kommande EP:n, passar Josefin utmärkt. Josefin frågar sig, i den vemodiga texten, ”tror du på att allt tar slut?” 

Josefin har en väldigt stark röst och den lyfter än mer i refrängen, därför tycker jag att det är trist när effekter tar över rösten, som sker i slutet på låten. Det är ett grepp som jag sällan gillar, och samma sak gäller även här, men det är egentligen bara en liten detalj och i övrigt är det en mycket stark låt som kommer passa perfekt på klubbarna runt om i stan. Det handlar bara om att få den att hitta dit. Den är värd det. 

Jag kan också lova att EP:n är väl värd att vänta på, det dansanta och mörka vemodet möts på ett ofta strålande sätt.

Lyssna här nedan!