tisdag 8 mars 2022

I Wish I Was A Fish - Floderna


Det var ett tag sen vi hörde från Frida Teresia Svenssons projekt I Wish I Was A Fish. 2020 släppte Frida EP:n
Till Havs där det svenska språket började leta sig in i musiken. Vattendroppar från EP:n är fortfarande en låt som går varm här hemma. 

Idag släpper I Wish I Was A Fish en video med låten Floderna från en live-session. Låter är fortfarande inte inspelad, så denna liveversion är det första vi får höra av låten. Frida sjunger återigen på svenska och liknar sig med vågorna och vindarna när hon sjunger ”med urkraft och skörhet på samma gång - såna är vi.” 

Låten bär på mycket hopp, som en resa bort från det tunga. En enkel därifrån. Ingen återresa. Du vaknar till liv igen. Han kan inte skada dig mer, inte förstöra. Det finns mycket engagemang för rättvisa i I Wish I Was A Fish och det känns självklart att videon släpps just idag på Internationella kvinnodagen. Förutom engagemanget så märks förstås kärleken till vattnet i det mesta som Frida ger ut men framförallt så märks gemenskapen. Det här är gemenskap som klär sig i toner. Vi är vattendroppar, floder, hav, vindar, vågor. Musik är till för att enas och I Wish I Was A Fish symboliserar det på ett fint sätt, gång på gång.

Se videon här nedan!