tisdag 25 januari 2022

Musikminne från Tiger


En låt som garanterat kommer vara med på många årsbästalistor när året sammanfattas är Panna mot panna med trion Tiger. En melodiös låt som skapar dans i hjärnan. Själv hörde jag Tiger första gången när de släppte den finfina covern på Familjens Det snurrar i min skalle. Trion, som består av Daniella Binyamin, Oskar Nyman och Joel Isaksson, gästar idag bloggen för att berätta om ett musikminne!

Vår favoritsysselsättning med Tiger är att åka iväg tillsammans och skriva låtar och umgås. Stänga oss ute från världen i nån studio eller stuga på landet. På med raggsockor och mjukisbyxor, fram med vinlådan och gitarren. Sen sitter vi där och sjunger och spelar tills det kommer nått fint. Ibland går det snabbt, ibland tar det ett tag men oftast är det väldigt mysigt. Fritt från tandläkartider, träningpass och andra aktiviteter som fyller kalendern vanligtvis kan vi grotta ned oss i melodier och texter. Det brukar bli finast musik så. 

Vårvintern 2021 åkte vi ut till havet i Stockholms skärgård. Isen höll precis på att smälta och solen sken in genom fönstret på den lilla sommarstugan. Det var en underbar vinterhelg vid havet helt enkelt. Vi hade packat med oss en massa instrument och musikprylar, gott humör och så mycket mat vi kunde bära. Eller så mycket som gick in i Oskars mikroskopiska bil. Under den resan skrev vi inte mindre än tre låtar till vår kommande platta. Så den helgen kan ses som väldigt produktiv. 

Trots den värmande vårsolen var inte utomhus så mycket, kreativiteten krävde sitt och vi han med bara någon enstaka promenad vid havet. Mestadels av tiden spenderades inne hos gitarrer, synthar och sång. Förutom den obligatoriska promenaden till bastun på kvällen förstås. Joel och Oskar som, pga sitt finska ursprung, är inbitna bastubadare fick inviga skåningen Daniella i bastubadandets ädla konst. Och hon va inte sen på att anamma denna tradition, snabbt var det hon som föreslog att snöänglar skulle göras mellan bastuskoporna. 

Efter den resan har vi inte bara tre låtar till en kommande skiva och en massa fler låtembryon utan också en bastu-tokig skåning som en del av Tigerfamiljen.

/ Tiger

Lyssna på Panna mot panna här nedan!