lördag 11 december 2021

Adam David Englund - Den siste bohemens klagan


Adam David Englund från Karlskrona debuterade förra året med singeln Vår stad. Senare samma år släppte han en EP med samma namn. I år släppte han tidigare singeln Tusen tårar med ett sound som gjort för sena mysiga kvällar, när solnedgångens färger tar över allt mer av himlen. Färg efter färg byts ut. 

Nu är Adam aktuell med singeln Den siste bohemens klagan. Låten skrevs i slutet av 80-talet av Adams mentor på gymnasiet, Thomas Svensén och nu har Adam fått tillåtelse att spela in den. Låten, om kärlek, är en fin visa där jakten på äkta kärlek snarare får huvudpersonen att se tillbaka och inse att den äkta kärleken fanns hos en han träffat långt innan. Man kan nog se låten både som en hyllning till Adams mentor Thomas och som ett bevis på att utvecklingen hos Adam går stadigt framåt. Det är ibland för lätt att hänvisa till Håkan Hellström så fort en ung kille släpper popmusik på svenska. Personligen hör jag inte särskilt mycket Håkan hos Adam. Dock låter det väldigt bra, i gränslandet mellan visa och pop och när jag lyssnar igenom Adams hela katalog så tycker jag att han sjunger bättre och bättre. 

Den siste bohemens klagan är en mycket stark låt och jag tror att även Thomas sitter någonstans och känner sig stolt över låten han skrev för nästan 35 år sedan.

Lyssna på låten här nedan!