torsdag 25 november 2021

Glenn Udéhn - Mitt i natten


Det var tre år sen som vi hörde från Glenn Udéhn senast. Albumet Det går åt helvete nu var kanske inte riktigt lika starkt som debuten, men en bra uppföljare och innehöll låtar som Du står kvar (en av Glenns starkaste låtar), Det lyser över staden och titellåten. Albumet fick överlag oförtjänt hård kritik av pressen. Jag tänker att det är lätt att bli jämförd med olika artister som redan skapat historia i en stad och blivit en del av en stads identitet. Men det skapar också orättvisa jämförelser. 

Nu är Glenn tillbaka i alla fall. Ett nytt album släpps nästa år och första singeln, som släpps idag, heter Mitt i natten och det är en låt som pendlar mellan två olika känslor, en hjärna som tvivlar och hyllar en på samma gång. Det är lätt att känna igen sig i hur natten påverkar en på olika sätt. Hur tvivlet kan äta upp en. Samtidigt som man kanske överdriver åt andra hållet ibland. Det är väldigt fint. Låten är i midtempo och jag inser när jag lyssnar hur mycket jag saknat Glenns musik. Man känner i sig och det är något väldigt tryggt med det, när allt varit osäkert runtom hela världen. 

Det var nära att Glenn lade av med musiken helt, har han berättat och naturligtvis är jag glad att han är tillbaka. Samtidigt som, när Glenn sjunger "Gud vad kul att du fortsätter", så tolkar jag det som det är lätt att såna kommentarer fälls, samtidigt som man inte tänker så mycket på artistens egna villkor, som inte alltid är så himla nice. All ångest, pengar, tid bakom musiken. Det är viktigt att tänka på.  

Lyssna på låten här nedan!