fredag 12 februari 2021

Hederos & Hellberg - Tillsammans mot ljuset


Jag tänker en tidig morgon. En promenad genom skogen tillsammans med ens kärlek i handen. Man vet inte riktigt var man är på väg, men man vet att man är där. Tillsammans. I stunden. Men säg hur länge stunden varar? Kanske finns bara minnen kvar till sist. Puff. Så är allting borta. 

Jag tänker på skogspromenader när jag lyssnar på Hederos & Hellbergs nya album Tillsammans mot ljuset. Naturen har sin plats på albumet. Tillsammans med alla känslor. Det är svårt att helt tolka om Tillsammans mot ljuset är något där allt blir bättre eller där allt löses upp. Kanske både och.

Allt material är egenskrivet, förutom Din hand, som är en cover på Robert Dahlqvists låt. Som på singeln Puff så är allt material på svenska. Förutom det så används fler instrument än tidigare. Fler röster. I övrigt är den vemodiga stämningen kvar. Den har bara blivit lite mer drömsk och med fler nyanser. Tid är ett återkommande tema. Att den är allt för kort. Att saker försvinner med tiden. 

Allra finast låter det i Gräsmark som har en melodi jag vill resa till hela tiden. Som har en slutstation i en fulländad skönhet.

Lyssna på albumet här nedan!