onsdag 25 september 2019

Musikminne från Maja-Karin Fredriksson

Foto: Press

Idag gästas bloggen av Maja-Karin Fredriksson, som idag även släpper albumet Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist, där hon har tonsatt Ebba Lindqvists dikter. Här nedan berättar Maja-Karin om ett musikminne. 

Det finns en plats som är magisk för mig. Det är en ö som heter Sydkoster och ligger längst ut i väster, nära horisonten. Dit har jag återvänt om och om igen genom livet. På ön ligger en permakulturträdgård, Kosters Trädgårdar, som drivs av Stefan och Helena. Mitt speciella musikminne handlar om när jag fick äran att spela på trädgårdens skördefest. Musikinslaget var en överraskning för gästerna som efter att ha njutit av trädgårdens gåvor skulle ta en nypa luft vid vattnet. Det var i slutet av september, mörkret hade lagt sig och det var fullmåne. Helena och jag smög oss ner till bryggan och den lilla båten som ligger förtöjd där. Vi hade laddat den med förstärkare, min gitarr, mikrofon och stativ. Det enda ljuset vi hade kom från en liten lykta i fören och från månen. Helena rodde långsamt. Vår farkost gled ljudlöst fram över vattnet. Det var helt vindstilla när gästerna en efter en samlades vid vattenbrynet. Vi firade årets skörd och jag lutade mig mot mörkret och sjöng. 

/ Maja-Karin Fredriksson

Releasefesten för Maja-Karin Fredrikssons album Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist är på Kosters Trädgårdar, Sydkoster utanför Strömstad, den 28 september. Lyssna på albumet här nedan!


Albumomslag, Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist