torsdag 7 maj 2015

Snart börjar drömmen sända

Pengar har slutat vara hungriga jägare, här kan de inte nå oss. Livet har slutat vända sig i sömnen. Jag ligger vaken men snart börjar drömmen sända. 

Kanske borde jag ruskat hjärnan så allt mörker hade fallit ur, men kanske hade ljuset också följt med. Att skydda sig från mörker en känner till är enkelt, men hur ser en skillnad på kommande ljus och på kommande mörker? 

Mitt hjärta brinner på en rökfri uteservering, hjärtat har slutat leta, det har redan hittat allt som finns. Din kropp växer längs med bäckarna medan ännu en vår skalas av min kropp. Sömnen är en långsam erfarenhet av döden, livet är en långsam erfarenhet av dig. 

Mitt ansikte kommer bli rynkigt av åsikter snarare än av tystnad, mina händer kommer bli rynkiga av beröring snarare än av slutenhet. Du är ljus över nuet. Nu är mina drömmar så lätta att till och med min hjärna kan bära dem. 

Sömnen är en långsam erfarenhet av döden, livet är en långsam erfarenhet av dig. Jag ligger vaken men snart börjar drömmen sända.