måndag 26 augusti 2013

I kroppen min - en fotoutställning om Kristian Gidlund

Foto: Emma Svensson

Jag var på Emma Svenssons utställning I kroppen min om Kristian Gidlund för ett par dagar sen. Den kändes oerhört mycket. Jag köpte en av bilderna att få inramad. 50% av intäkterna går direkt till Cancerfonden och resterande 50% används för att stödja projektet så att utställningen ska kunna visas runt om i Sverige. Jag rekommenderar er alla att ta er till utställningen och/eller sätta in pengar till Cancerfonden. 

Livet, en stund i taget. Cancer. De som drabbas. Jag önskar livet, ängarna, kullarna, haven åt deras håll istället för något som dras längre ifrån. Jag hoppas livet fortsätter väcka er, gång på gång, ge er nytt ljus, nya sätt att gro och växa på. Antingen hittar en den vackraste platsen i livet eller så hittar en den i hjärtat. Förhoppningsvis hittar en den i båda. Jag hoppas ni inte bara har en hand, utan ett helt hjärta att hålla i. En rygg att luta er emot. Spring och älska i ljusets hastighet. Spring mot en ny dag. I er ska det växa nya dagar.

Här kan ni köpa printar från utställningen direkt från Emma Svenssons hemsida och här kan ni på valfritt sätt stödja Cancerfonden. Gör det. Kristian Gidlunds bok I kroppen min: resan mot livets slut och alltings början går att köpa på Bokus, CDON och Adlibris.  

11 kommentarer:

 1. Och jag går lite sönder. Var kan jag se utställningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den går att se på Galleri Thomassen fram till första september. Det ligger i Vasastan i Göteborg.

   Radera
 2. Han är en så underbar människa som skriver så fantastiskt fint!
  Det var så jag hittade dig. Genom en väldigt fin kommentar du skrev på hans blogg.

  Denna har jag ju haft intentioner att åka och titta på länge nu, så jag sparkar mig själv lite därbak och letar i tågtidtabellen! =)

  Tackar för påminnelsen!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för din fina kommentar! Fint att du hittade min blogg via Kristians. Håller med om dina ord. Han skriver verkligen fantastiskt och jag hoppas han får skriva många många till. Gör så! Verkligen en utställning som berör på alla sätt! Kram, Oskar

  SvaraRadera
 4. vill verkligen gå på den, så himla rörande är det. allt med kristian.
  så hemskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig helt. Hoppas du kommer iväg till utställningen!

   Radera
 5. Hittade oxå din blogg genom Kristians. Läser och förundras. / Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hjärtligt! Fint att många hittat min blogg genom honom. Oskar

   Radera
 6. Hej Oskar,

  jag kom in på din blogg genom det här inlägget som du skrev som länkas till på cdon. Jag vet inte om du kommer ihåg mig men jag var granne med Emma i Kristianstad.

  Kom just in på Kristiaans blogg och det knyter sig i hjärta och mage fastän jag knappast har läst många ord. Jag ska återvända för att läsa mer.

  Vet du om utställningen kommer gå någon annanstans?
  Vet du vart pengarna för böckerna går? (förutom förlag osv).
  Hpppas föreställningen visas på fler ställen. Jag ska besöka den om jag kan i Göteborg.

  Hoppas du mår bra och har det gott. Fint att du engagerar dig.

  Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren Caroline! Klart jag kommer ihåg! :) Utställningen finns inte längre i Göteborg utan reser runt genom landet. Vet faktiskt inte var pengarna för böckerna går. Men det är så sorgligt att läsa om allt med Kristian, verkligen. Berör. Som jag förstått det så kommer utställningen visas härnäst i Malmö! Mellan 6-29 september så visas den på Galleri Vasli Souza! Så om du fortfarande bor i Skåne så passar det ju jättebra! :) Hoppas du har det bra! Kram, Oskar

   Radera