måndag 28 november 2011

SeLest släpper Våren

Foto: Patrik Gunnar Helin

Simon Ljungman har varit gitarrist bakom Håkan Hellström sedan 2008. Bandet SeLest, där Simon är sångare, är en åttamannaorkester som bildades 2006. Förra året släpptes debutskivan Kapellgatan 12, en skiva vars texter präglades mycket av sorgen efter Simons storebror som gick bort i en olycka hösten 1999. SeLest är musik som tröstar, de vill något och måste få ut det, eller som de själva skriver: ”Vi vill ge det missbrukade ordet pretentiös en annan klang genom att markera dess egentliga innebörd: att ha en pretention, att vilja något.”

Hur ser framtiden ut för SeLest? 
- Vi är som bäst igång med att slutföra och mixa klart uppföljaren till Kapellgatan 12 som ska heta Våren. Den kommer släppas i början av mars och då kommer vi också turnera med den. Dock är inga datum eller städer klara än.

Hur skiljer sig den nya skivan från debuten? Är det något speciellt ni har velat förändra? 
- På Våren finns en genomgående puls. Ett driv framåt. Mer synth och mer beats. Texterna är som tidigare sprungna ur känslostormar men här finns en större plats för hopp. Den inleds med energiknippet Springer och avslutas med vår episka Vila som avslutat så många av våra livekonserter. En av låtarna från skivan, Stockholm T/R, släpper vi redan nu. 

Ni kan följa SeLest på deras hemsida eller på deras officiella sida på Facebook, där ni också kan lyssna på Stockholm T/R, som är en vacker duett. Simon Ljungman är även aktuell i höstens omgång av På Spåret, där han medverkar med Augustifamiljen, som förutom att vara Håkan Hellströms kompband också är På Spårets husband.