tisdag 16 april 2024

Adam David Englund - Aldrig mer

Foto: Samuel Ternelius 

Adam David Englunds nya singel bär på dofterna av nyklippt gräs och blommande körsbärsträd. Melodin doftar verkligen vår och är som gjord för att ladda en med mer kraft. Melodin är verkligen fantastisk och är av en sådan sort att den verkligen styr låten. Det är verkligen toner som tar ens hand och bjuder upp en till dans. Jag måste säga att det känns fint att ha fått följa Adam under en längre tid. Jag fick upp ögonen för honom när han släppte Den sista bohemens klagan 2021 och jag tycker att Adam lyser mer och mer för varje släpp och jag märker att han har en större tro till sin röst idag, en större tro på sitt eget hantverk.
 
Från början fick jag höra saker som ”Håkan Hellström har en ny utmanare” och att Adam går i ”Håkans spår” men jag kan inte riktigt höra det själv och jag menar att det ibland är för enkelt att ta till Håkan när det gäller referenser. Som att Håkan nämns utav bara farten ibland utan närmre eftertanke. Det är svensk pop som Adam bjuder oss på, ofta med mycket eftertanke och mycket känsla. Förra året släpptes fyra singlar. Jag tyckte inte om Kyss mig riktigt, men övriga singlar var fantastiska, särskilt den lugna och livsbejakande En sång för framtiden med barnskrik i början. En fin kärleksförklaring till hans systerdotter, om att skapa minnen hand i hand. 

Aldrig mer är en rak poplåt. Mycket om att bli sviken och att skrika ut de där orden om att nu får det vara nog, jag ska aldrig mer igen hamna här. Så kanske livet fortsätter på det viset, att man fortsätter falla, man fortsätter svikas - men på något sätt reser man sig igen. Kanske med fler specialeffekter än förra gången för att kunna stå starkare i det. Kanske blir man också mer vis för varje gång. Låten bär som sagt en melodi med både kraft och charm och den återkommande slingan är fantastisk. Det är ett väldigt fint vårtecken vi får från Adam. Ett vårtecken som skänker en mer kraft.

Lyssna här nedan!