fredag 23 februari 2024

Musikminne från Febern

Foto: Press

Idag gästas bloggen av duon Febern. Duon består idag av Erik Gotfredsen och Sunny Björkén men man har växt fram genom olika uppsättningar och samarbeten. Nya singeln heter Flight mode och grunden är elektronisk pop där kontraster mellan mörker och ljus målas upp. Jag älskar 80-talsreferenserna där elektronik möter saxofon. Det är fantastiskt. Vi får varsitt musikminne från Erik och Sunny!

Mitt första minne av musik är hur jag lyssnar på Magnus Uggla i vardagsrummet när jag är ca. 4 år gammal. En av mina föräldrars cd-skivor som hette 100% Uggla. Min favorit var låten Staffans matematik. Jag förstod inte texten, vilket var lika bra då låten är ganska vulgär, men jag gillade melodierna. Det är sällan jag slår på Magnus Uggla idag men det intressanta är att denna skiva innehöll många av hans 80-tals låtar. Mycket syntar och trummaskiner. Precis vad jag älskar idag. Det är inte helt omöjligt att det satte sina spår i vad som blivit min musiksmak. Det är också ett roligt faktum att idag så står jag på scen med krulligt hår och solbrillor. Kan vara ett lustigt sammanträffande eller så inte. Jag tror i vilket fall att det är omöjligt att inte bli påverkad av det man tar in som liten. Oavsett hur det tar sin form så är det lika bra att anamma det fullt ut och inte kämpa emot. 

/ Erik Gotfredsen, Febern 

När jag var barn brukade mina föräldrar ta mig till badhuset ganska ofta, vid ett specifikt tillfälle när jag var ca. 8-10 år var jag där med mamma och vi satt i bubbelpoolen helt själva. Jag började nynnade på något och hon hörde väl att det lät ganska ”bra” och tvingade mig prova sjunga ut. När vi kom hem den dagen slog vi på låtar så jag fick sjunga, mamma ”coachade” mig med hennes kunskap från att ha sjungit mycket på thailändska. Jag tyckte det här var så kul så vi fortsatte och sen dess har mina artistdrömmar vuxit. Det är roligt att se tillbaka på gamla videos och se vars jag började någonstans, men kan inte låta bli att tänka ”stackars mina syskon” som fick stå ut med mååånga falska toner, haha.

/ Sunny Björkén, Febern 

Lyssna här nedan!