fredag 2 februari 2024

Fem album: Sarah Von Reis

Foto: Press

Sarah Von Reis gästade serien Musikminne i september förra året. Hon hade precis släppt singeln Phenomenon. Det var en låt där jag ofta gick och nynnade på refrängen och där jag verkligen njöt av klarinetten som avslutade låten på ett otroligt vackert sätt. Det är något speciellt med blås och det klär Sarahs musik väldigt väl, det vemodiga som ramar in hennes låtar. Idag kommer nya singeln Blame it on ut, en singel där vintern formar soundet och texten, om det förflutna som riskerar att äta upp det fina i kärleken om det når fram, är magisk på alla sätt. Det är en vintrig, naken och vacker ballad och dagen till ära gästar Sarah bloggens serie Fem album där hon berättar om album som inspirerat henne under hennes karriär. Spotify-länkar till albumen, där det är möjligt, hittar ni genom att klicka på det specifika albumets titel.

Feist - Pleasure (2017)
Ett album som innehåller ilska, glädje, förtvivlan, hopp och lyckas berätta en historia med röd tråd trots den stora musikaliska bredd som Feist här bjuder oss på. Jag har tagit många och långa promenader med denna i lurarna. 

Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert (2021)
Förstklassig text, flow och musikalisk-intelligens förpackad i ett album. Little Simz fortsätter att förvåna mig, spår efter spår. En av vår tids stora genier! 

Sigur Rós - Takk… (2005)
En skiva som format mitt intresse för ljudbilder, dynamik och ljudlandskap. Jag minns fortfarande hur jag svävade och log första gången Glósóli drog igång 22 sekunder in i låten. 

Rosalia - MOTOMAMI  (2022)
Den här skivan kom som en frisk fläkt och rörde om i genren kommersiell pop. Den är modig och mörk och Rosalía visade oss vilket kraftpaket hon verkligen är. 

Getatchew Mekurya - Negus of Ethiopian Sax (2004)
Ett album som när jag blundar låter mig färdas till ett främmande land med nya smaker, dofter och intryck. Låt mig stanna för evigt! Etiopisk jazz när den är som bäst.

/ Sarah Von Reis 

Lyssna på Blame it on här nedan!