fredag 14 juli 2023

Musikminne från Abiba och Iya Ife

Foto: Privat 

Abiba släppte sin första singel Spoil me i maj. Nu släpper hon den nya singeln SUMA med sin syster Iya Ife. Det är afrobeat och RnB och framför allt så finns det en himla glädje och magisk puls över låten. Där Spoil me var mer eftertänksam och långsam i sitt ändå melodiösa gung så har vi här något som bjuder upp en till en somrig dans. Idag gästar de båda systrarna bloggen för att dela med sig av ett musikminne! 

Ett musikminne som vi ser tillbaka på med mycket kärlek utspelar sig i Nigeria. Vi åkte dit på semester med familjen över jul och nyår 2017 då vår pappa är därifrån. 

I pappas hus fanns en stor TV i vardagsrummet där en kanal motsvarande MTV alltid stod på. I vardagsrummet samlades vi ofta om kvällarna, unga som gamla, och lyssnade, tittade, skrattade åt och diskuterade kring de videor och den musik vi hörde. Favoriterna var Iskaba - Wande Coal & Dj Tunez, Ma Lo - Tiwa Savage & Wizkid och Fall - Davido. 

I och med att Afrobeat har blivit så otroligt populärt i väst och i Sverige så händer det ibland att just någon av dessa låtar sätts på när vi är ute och klubbar tillsammans. Då hittar vi alltid varandra över folkhavet och dansar och skriksjunger högst av alla. 

/ Abiba och Iya Ife

Lyssna här nedan!