måndag 12 juni 2023

Henne - Du får aldrig


Karolina Nordmans Henne släppte en låt om att ta tillbaka gatan och göra den trygg igen på Internationella Kvinnodagen. En låt om trygghet och vänskap, samtidigt som det är en käftsmäll till de som utsätter, till de som trakasserar, till de som våldför. Låten är som en knuten näve som inte viker sig och det är en av de viktigaste låtarna i år, tillsammans med Ida Grattes och Lovisa Niklassons Har du kommit hem? som rör sig kring samma tema. 

Nya singeln heter Du får aldrig och det är en låt som Henne framförde när hon nyligen var support till Linnea Henriksson i Falun! Du får aldrig är en låt med punkig energi där hon sjunger ”att sommaren blev till mörker, att ciggen blev till rök, att alla ljumma sommarkvällar blev till nätter i ditt kök” till en person som hon var på G men relationen kom aldrig riktigt ända dit. Men det är den personens problem, den får aldrig kalla en älskling. Den får banne mig gråta över allt den missar. 

Karolina är fantastisk på att sätta ord på känslorna och det är alla möjliga känslor som kastas ut och tumlas omkring. En sommarhit är det garanterat. Karolina gör i Henne väldigt ärlig musik. Den är rak och tydlig och mycket, mycket bra och energin finns i både de genomarbetade texterna och i de starka melodierna.

Lyssna här nedan!